Endnu en stjerne / Knæk Cancer 2019

Round Table Danmark har doneret 386.847 kr. til Kræftens Bekæmpelse, der overdrages i forbindelse med Knæk Cancer 2019. Det er første gang foreningen har indsamlet og doneret et beløb af den størrelse til velgørenhed.

Beløbet er indsamlet via blandt andet salg af en velgørenhedsnål, til medlemmer i alle landets klubber. Nålene er også produceret i 135 nummererede og unikke eksemplarer, der er blevet solgt på auktion. 21 personer valgte dog muligheden for at købe en af de nummererede nåle fri af auktionen for 4.700 kr., i stedet for at vente på højeste bud. ”Idet der var tale om nummererede nåle, gav det anledning til konkurrence om at erhverve den nål, der svarer til nummereret på den klub, man er medlem af – både fra klubbens egne medlemmer og naboklubberne”, udtaler Frank Pedersen fra RT47 Kalundborg, der er en af idémændene bag projektet.

Frank Pedersen har selv kræft tæt inde på livet, da hans far er ramt at kræft i blandt andet bugspytkirtlen, galdeblæren og tyndtarmen. Faderen fik diagnosen i september 2018, lige inden Knæk Cancer-showet rullede over skærmen i oktober. Det gav Frank idéen til at lave sin egen version af en velgørenhedsnål, og sælge den i regi af Round Table, og dermed donere et bidrag til at knække cancer.

Startskuddet til projektet lød i januar måned, hvor alle formænd for de danske klubber under Round Table var samlet i Svendborg. Målet var oprindeligt at indsamlet de 10.000 kr. til Knæk Cancer, der giver adgang til at blive vist i bunden af skærmen under showet. Allerede til mødet i januar blev der dog solgt næsten 1.000 nåle til 47 kr. pr. stk., hvormed der alene den dag blev indsamlet næsten 47.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Det gav anledning til at sætte et nyt mål om at indsamle 100.000 kr., der dog også hurtigt efter blev opnået. Samlet set er der solgt 2.200 nåle, der sammen med andre tiltag har resulteret i det samlede beløb på 386.847 kr., der nu er overført til Kræftens Bekæmpelse som Round Table Danmarks bidrag til kampen mod kræft.